SCRUM SIMULATIE SPEL : SCRUM TALE


SCRUM SIMULATIE SPEL : SCRUM TALE

Wat is ScrumTale?

ScrumTale is ontworpen om het Scrum-framework te leren. 

Het verbetert de leerervaring door de Agile product oplevering te simuleren terwijl alle Agile principes worden ervaren. Deze game is een perfect hulpmiddel om alle elementen van het Scrum Framework te oefenen: rollen, evenementen en artefacten.

De spelers simuleren Scrum-teams die tegelijkertijd een misdaadverhaal schrijven met Google Docs. "Collaborative story writing" lijkt erg op softwareproductie: je moet creatief zijn en als een team optreden om een product te leveren. Je zult ook uitdagingen ervaren met integratie, kwaliteit en tools die aanwezig zijn tijdens softwareontwikkeling zonder dat je een technische achtergrond nodig hebt. Je kunt de mechanica van de Scrum observeren tijdens het stormachtige proces van het schrijven van verhalen.


De gameplay

De deelnemers aan de workshop worden opgesplitst in twee teams en elke persoon krijgt een Scrum-rol toegewezen: ontwikkelaar, Scrum Master, Product Owner of Chief Product Owner. Het doel van elk team is om het grootste misdaadverhaal ooit te schrijven met behulp van het Scrum Framework. De product oplevering wordt opgesplitst in drie sprints. Binnen elke sprint oefenen de spelers Scrum evenementen: sprintplanning, sprint review en retrospectief.

Het product van het spel is een boek. Het boek bestaat uit twee verhalen die zijn geschreven door de ontwikkelingsteams. Elk verhaal beschrijft een andere moord, maar ze zijn allemaal met elkaar verbonden, zowel door het karakter van de detective als door de gemeenschappelijke stijl.