27 Apr
27Apr

Integere mensen raken opgebrand tijdens of na een Agile transformatie. Waarom? Naar mijn persoonlijke en bescheiden mening denk ik dat er veel factoren zijn die ervoor zorgen dat we verkeerd beginnen. Laten we er 3 bekijken:


šŸ­) Analyseer en onderzoek de bedrijfscontext: 

De tijd nemen om de zakelijke context te analyseren en te investeren is niet altijd toegestaan. Verifiƫren of de organisatie "klaar" is om te veranderen, is niet iets dat u licht opvat. Als u verborgen zaken vindt, denk dan goed na over hoe u deze actief kan gebruiken als onderdeel van uw verandering. Het is ook mogelijk dat u niet tevreden bent met wat u vindt. Slecht nieuws negeren is enkel een kortijdige oplossing. Mogelijk kunt u uw benadering of timing aanpassen om enkele hiaten op te vullen.

šŸ®)De organisatie waarin je werkt: 

Ten tweede implementeer je verandering in de organisatie die je hebt, niet degene die je zou willen hebben. Het is dus belangrijk om middelen en knelpunten in de huidige organisatorische omgeving te identificeren die de veranderingsinspanning waarschijnlijk zullen beĆÆnvloeden. Discussieer daarna rond de tafel: wat is het organisatieklimaat, wat is de geschiedenis van verandering, hoe zit het met de beschikbare middelen en infrastructuur? Is er voldoende buy-in, sponsoring, ondersteuning, is er voldoende capaciteit om de verandering te leiden... Misschien is het verstandiger om te verbeteren, eerst deze tekortkomingen op te lossen voordat je aan een veranderingsavontuur begint?

3) Perspectieven verzamelen van een diverse groep mensen : 

Wat een leidinggevende belangrijk vindt, kan voor een medewerker heel anders zijn. Wat iemand in Finance als een obstakel ziet, kan voor iemand in IT of Marketing anders zijn. Maar al deze opvattingen zijn waarschijnlijk relevant voor de veranderingsinspanning. Het samenstellen van een diverse groep om contextuele middelen en risico's te bespreken - of het interviewen van een representatief deel van de organisatie - is vaak goed bestede tijd.

4) Waar het op neer komt:

Als u grote obstakels tegenkomt, zoals een laag vertrouwensniveau, veel gelijktijdige verandering, het gebruik van de Agile-transformatie voor andere doeleinden of een gebrek aan benodigde middelen, zorg ervoor dat de aanvang om veranderingen te ondernemen vertraagd worden totdat de fundamentele pijnpunten opgelost zijn. Dit is misschien wel de beste actie die je kan ondernemen.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.